Balconul poate fi mai mult decat un spatiu de depozitare

Cand vine vorba de amenajarea unui apartament, tot mai multi oameni acorda o atentie deosebita balconului. De cele mai multe ori, absenta unei terase sau a unei gradini este suplinita de un balcon spatios.

Majoritatea oamenilor incearca sa gaseasca o metoda de amenajare optima atat pentru sezonul rece, cat si pentru cel cald. Solutia optima este un sistem de inchideri balcoane cu panouri de sticla, aceasta varianta fiind favorabila pentru utilizarea suprafetei inchise pe intreaga perioada a anului, oferind de asemenea si protectie impotriva intemperiilor. Inchiderea glisanta cu sticla este ideala atat pentru balcoane standard, cat si pentru constructii atipice. In acest fel, vei crea senzatia de spatiu in casa ta, iar aspectul va fi unul similar cu cel al unui penthouse.

Ce este un sistem de inchideri balcoane cu sticla?

Sistemele glisante din sticla pentru balcoane sunt solutii moderne de protectie a spatiilor cu destinatie deschisa. Acestea sunt o alternativa pentru clasicul PVC, fiind ideale pentru blocurile de apartamente, deoarece nu modifica fatada cladirii. Sistemele nu au in alcatuirea lor profile verticale (tocuri), fiind independente si glisand in totalitate. Acestea sunt concepute astfel incat prin glisare, panourile din sticla sa se plieze intr-un sens, asemenea unui acordeon. Procesul este unul usor, ce implica miscari simple, fara a impune forta.

O astfel de solutie aduce schimbari estetice vizibile: se contureaza ideea de penthouse, dar si senzatia de spatiu liber. De asemenea, sistemele de inchidere pentru balcoane cu panouri de sticla iti dau posibilitatea de a amenaja spatiul asa cum iti doresti, de la ”mini-gradini” cu ghivece de flori, pana la ”terase”, chiar in propriul apartament.

Cat de sigur este un sistem de inchideri pentru balcoane din sticla?

Inainte sa apelezi la un astfel de sistem de a-ti inchide balconul, este firesc sa te gandesti intai la siguranta. Insa acest aspect nu va reprezenta o problema daca alegi cu atentie firma care va concepe si va monta intregul sistem. Mai mult, unele sisteme sunt prevazute cu o cheita care asigura blocarea deschiderii acestuia, functionalitate ce este esentiala pentru familiile cu copii mici.

Avantajele unui sistem de inchideri balcoane cu sticla

Beneficiile pot fi atat tehnice, ce au legatura cu functionalitatea, cat si estetice, care pot schimba vizibil aspectul locuintei tale.

Avantaje tehnice:

  • Grosimea panoului ajuta la izolare termica si fonica. Izolarea termica va contribui la reducerea cheltuielilor pentru factura la energie electrica, deoarece sistemul ofera o camera tampon pentru transferul de la exterior la interior a temperaturii, indiferent de anotimp. Izolarea fonica este ideala pentru orasele aglomerate, deoarece poate reduce zgomotul cu pana la 25 dB.

  • Un astfel de sistem ofera un plus de siguranta pentru copii, acesta fiind prevazut cu o cheita care asigura blocarea deschiderii sistemului.

  • Un alt avantaj al sistemelor de inchidere pentru balcoane cu sticla este usurinta cu care se pot spala geamurile, pe ambele fete. Se pot folosi solutii clasice, dar este recomandat sa eviti curatarea cu obiecte ascutite.

  • Solutiile de inchideri balcoane dispun si de sisteme speciale pentru scurgerea apei, in situatiile in care se creaza condens.

  • Sistemul se poate mula usor pe arhitectura apartamentului tau, deoarece acesta poate avea modalitati nelimitate de deschidere pe unghiuri cu orice grad.

Avantaje estetice:

  • Cele mai multe persoane apeleaza la astfel de solutii mai ales pentru obtinerea unei privelisti panoramice catre oras, dar si pentru a crea impresia unui apartament modern, de tip penthouse.

  • Un alt aspect este senzatia de spatiu aerisit si mereu curat. Pentru ca spatiul camerei este marit vizual, un astfel de sistem este ideal si pentru apartamentele mai mici.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre sistemele glisante din sticla pentru balcoane, contactati-ne folosind formularul de contact accesibil aici.