Primavara este aici si asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani, vremea este destul de capricioasa. Iar daca ne gandim la cei din domeniul HoReCa acestia au fost cei mai afectati de aceste schimbari dese ale vremii. Asa cum este de asteptat, proprietarii de restaurante si cafenele isi doresc sa poata primi oaspeti pe terasa, indiferent de conditiile meteo. 

Mai mult de atat, din cauza evenimentelor din ultimul an si a restrictiilor impuse de pandemie multi antreprenori din domeniul HoReCa au fost nevoiti sa se reinventeze si sa caute solutii pentru a putea sa se adapteze.

Asadar multi administratori ai locatiilor HoReCa au decis ca este absolut necesar sa investesca in  terasa restaurantului, a cafenelei sau a pub-ului pe care il administreaza. Astfel au gasit solutia potrivita pentru a putea folosi terasa indiferent de vremea de afara: sisteme glisante din sticla pentru inchiderea teraselor.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestor sisteme de inchidere cu sticla glisanta este acela ca pot fi personalizate in functie de mai multe criterii, fie ca ne gandim la forma terasei sau la marimea acesteia. 

Oferta GlassPro cuprinde solutii adaptate nevoilor administratorilor de locatii HoReCa, astfel: 

  • pereti glisanti din sticla – culisare orizontala, 
  • pereti din sticla tip ghilotina – culisare verticala, 
  • acoperis de tip pergola retractabila.

Pereti glisanti din sticla – culisare orizontala

O terasa inchisa cu sticla glisanta este inovatia care vine in ajutorul celor ce isi doresc flexibilitatea de a inchide sau deschide terasa rapid, in functie de conditiile meteo. Iar beneficiile sunt evidente: pereti laterali care se pot deschide oricand cu usurinta, protectie impotriva vantului si a ploii, dar si transparenta totala care asigura o priveliste favorabila. 

Mai mult de atat, sistemele GlassPro prezinta un avantaj si prin faptul ca nu au prag inferiror ceea ce inseamna ca in pozitia deschis a sistemului, terasa va arata la fel ca inainte de instalarea acestuia.

Pereti din sticla tip ghilotina – culisare verticala

Sistemele de inchidere terasa tip ghilotina sunt ideale pentru terasele cafenelelor si a restaurentelor in aer liber si chiar si pentru spatii exterioare rezidentiale.

Aceste sisteme permit impartirea ferestrei pe inaltime in doua sau trei parti. Astfel prin glisarea panourilor superioare catre baza sistemului acesta se transforma intr-o balustrada fixa care ofera un plus de siguranta. De asemenea, sticla folosita pentru aceste sisteme poate fi simpla (fara bariera termica) sau sticla termopan (cu bariera termica), alegerea fiind facuta in functie de gradul de confort termic dorit.

Iata care sunt trei dintre cele mai importante avantaje ale unui astfel de sistem:

  • miscarea panourilor mobile de sticla se realizeaza de la distanta prin actionare din telecomanda;
  • glisarea acestora este silentionasa, fara a deranja clientii care se afla deja pe terasa.
  • atunci cand fereastra este deschisa nu ocupa spatiu in plus.

Acoperis de tip pergola retractabila

Pergolele retractabile au fost concepute pentru a putea folosi terasa indiferent de anotimp si pentru a o proteja de intemperii. Acestea sunt concepute astfel incat sa reziste celor mai dure conditii meteo, fie ca vorbim de vant puternic, ploi sau de soare arzator.

Acestea sunt fiabile, simple si usor de intretinut. Mai mult de atat exista diverse modele de pergole ce pot fi folosite pentru a acoperi diverse terase cu orice deschideri.

Asadar, indiferent de forma sau marimea terasei, la GlassPro gasiti cu siguranta varianta potrivita pentru a transforma terasa intr-un spatiu ce poate fi utilizat independent de conditiile meteo. Aici puteti solicita mai multe detalii despre serviciile si produsele oferite de GlassPro.